Tuesday, December 28, 2010

Kiruna är som en enda semester

Alltid när jag är i Kiruna har jag semester. Därför är Kiruna inte bara min hemort utan också synonymt med semester för mig. Vintersemestern är nog den bästa. Dels är det sjukt vackert utomhus, och dels är det fullt tillåtet att bara slappa med kylan och mörkret som ursäkt.

Bläckhornen är kulturminnesmärkta gruvarbetarbostäder i Kiruna.
I Kiruna umgås jag med familjen. Det är nästan bara på jul och sommar som jag har möjlighet att göra det. Just nu är det så mysigt att vi alla bor i mina föräldrars tvåa, trängs och har oss som sig bör. Idag har jag till exempel suttit och pluggat, medan pappa kollat på fotboll och systers familj spelat Cirkus:

Familjen Lindehag
Det är också ypperligt att shoppa i Kiruna, eftersom det går fort som sjuttsingen. Alla provhytter är lediga och nästan ingen är ute på stan. Därför lyckas jag alltid hitta fynd i Kiruna som jag i Stockholm inte ens orkar börja leta mig till. Som den här snygga koftan:

Imorgon ska jag åka upp i fjällen, till Pirttivuopio. Det finns en dal där som är utomordentligt vacker, Vistasdalen. En dag vill jag vandra vid Kebnekaise och sova över i fjällstationen med någon jag tycker om.

2 comments: